ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καραμελωμένη Λεπτή Τάρτα με Αχλάδια

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

Υλικά

5 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γλ. κανέλα

5 κ.σ. ζάχαρη

1 φύλλο σφολιάτας

ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αραδιάζουμε τα αχλάδια.

Πασπαλίζουμε με την κανέλα. Σε μέτρια φωτιά, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να πάρουν καραμελωμένο χρώμα.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε μεταλλική ταρτιέρα ή σε χαμηλό μεταλλικό ταψάκι και την αφήνουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά να γίνει καραμέλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα, είναι έτοιμη. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα.

Τοποθετούμε σε σειρά τα αχλάδια πάνω στην καραμέλα και σκεπάζουμε με τη σφολιάτα, πιέζοντας μέσα ό,τι περισσεύει, προς τον πάτο του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180°C για 20'-25', μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.

Ξεφορμάρουμε αμέσως σε πιατέλα, με την αντίθετη φορά: τα αχλάδια τα θέλουμε στην επιφάνεια.

Να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε ζεστή από τον φούρνο! Στο σερβίρισμα, σχεδόν απαιτεί μια μπάλα ωραίο παγωτό βανίλια, που θα λιώσει πάνω στη ζεστή τάρτα.

Tip

Το μυστικό της επιτυχίας είναι το χοντροκομμένο φρούτο. Μη διανοηθείτε να λεπτοκόψετε το αχλάδι.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.