ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καραμελωμένη Λεπτή Τάρτα με Αχλάδια

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

Υλικά

5 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γλ. κανέλα

5 κ.σ. ζάχαρη

1 φύλλο σφολιάτας

ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αραδιάζουμε τα αχλάδια.

Πασπαλίζουμε με την κανέλα. Σε μέτρια φωτιά, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να πάρουν καραμελωμένο χρώμα.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε μεταλλική ταρτιέρα ή σε χαμηλό μεταλλικό ταψάκι και την αφήνουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά να γίνει καραμέλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα, είναι έτοιμη. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα.

Τοποθετούμε σε σειρά τα αχλάδια πάνω στην καραμέλα και σκεπάζουμε με τη σφολιάτα, πιέζοντας μέσα ό,τι περισσεύει, προς τον πάτο του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180°C για 20'-25', μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.

Ξεφορμάρουμε αμέσως σε πιατέλα, με την αντίθετη φορά: τα αχλάδια τα θέλουμε στην επιφάνεια.

Να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε ζεστή από τον φούρνο! Στο σερβίρισμα, σχεδόν απαιτεί μια μπάλα ωραίο παγωτό βανίλια, που θα λιώσει πάνω στη ζεστή τάρτα.

Tip

Το μυστικό της επιτυχίας είναι το χοντροκομμένο φρούτο. Μη διανοηθείτε να λεπτοκόψετε το αχλάδι.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.