ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαγική Καραμελωμένη Πουτίγκα Νεκταρίνι

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

Υλικά

600 γρ. νεκταρίνια

χυμό από 1 πορτοκάλι

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

ζάχαρη για την κρούστα

Για τη ζύμη

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 βανίλια

6 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. γάλα

1 στραγγιστό γιαούρτι

1 αυγό

20 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μέτριο προς μικρό ταψί αραδιάζουμε τα νεκταρίνια κομμένα στη μέση, αφού πετάξουμε τα κουκούτσια τους.

Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα νεκταρίνια και να καραμελώσει ελαφρά το ζουμάκι τους, για 20'-30' περίπου.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν, την κανέλα και το ξύσμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι βγαίνει πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με λίγο γάλα (πρέπει να έχει την πυκνότητα του κέικ).

Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στα νεκταρίνια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 25', μέχρι να ροδίσει.

Να το φάτε ζεστό. Είναι το κάτι άλλο.

Tip

Αν έχετε μαύρη ζάχαρη, αυτή να βάλετε στην κρούστα. Το ίδιο γλυκό γίνεται με φρέσκα δαμάσκηνα ή ροδάκινα.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.