ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαγική Καραμελωμένη Πουτίγκα Νεκταρίνι

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

Υλικά

600 γρ. νεκταρίνια

χυμό από 1 πορτοκάλι

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

ζάχαρη για την κρούστα

Για τη ζύμη

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 βανίλια

6 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. γάλα

1 στραγγιστό γιαούρτι

1 αυγό

20 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μέτριο προς μικρό ταψί αραδιάζουμε τα νεκταρίνια κομμένα στη μέση, αφού πετάξουμε τα κουκούτσια τους.

Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα νεκταρίνια και να καραμελώσει ελαφρά το ζουμάκι τους, για 20'-30' περίπου.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν, την κανέλα και το ξύσμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι βγαίνει πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με λίγο γάλα (πρέπει να έχει την πυκνότητα του κέικ).

Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στα νεκταρίνια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 25', μέχρι να ροδίσει.

Να το φάτε ζεστό. Είναι το κάτι άλλο.

Tip

Αν έχετε μαύρη ζάχαρη, αυτή να βάλετε στην κρούστα. Το ίδιο γλυκό γίνεται με φρέσκα δαμάσκηνα ή ροδάκινα.

Επίσης...

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.

Τσιζ Κέικ με Μήλα και Τυρί Κρέμα

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, είναι δύσκολο να βρούμε ένα γλυκό γιορτινό, που να μοιάζει με τούρτα. Αυτό το τσιζ κέικ σού λύνει τα χέρια.

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.