ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γρανίτα από Λεμόνι

ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

3 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ.σ. ζάχαρη

6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

3 ποτήρια πάγο

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και καθαρίζουμε και τα τρία, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε όλο το άσπρο τους. Τα κόβουμε σε κυβάκια.

Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη.

Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τον πάγο, τα λεμόνια και το ξύσμα, το σιρόπι και τον δυόσμο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Το καταναλώνουμε αμέσως, γιατί αν το αφήσουμε στην κατάψυξη χάνει την αφράτη υφή του.

Tip

Μπορούμε να κάνουμε τη γρανίτα και με μοσχολέμονα (λάιμ), ενώ λίγο πιπέρι αναδεικνύει καλύτερα το άρωμα του λεμονιού.

Επίσης...

Τάρτα Γιαούρτι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα γιαούρτι.

Αφράτη Τάρτα Γιαουρτιού

Η συνταγή για μία αφράτη και νόστιμη τάρτα γιαουρτιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μωσαϊκό με Καρύδα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μωσαϊκό με καρύδα.

Σιροπιαστό Γιαουρτόγλυκο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σιροπιαστό γιαουρτογλυκό.

Red Velvet Cake

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο red velvet cake.

Τούρτα Cappuccino με Καραμελωμένα Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα με καπουτσίνο και καραμελωμένα φουντούκια.

Τούρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη τούρτα αμυγδάλου.

Τούρτα Εκμέκ Κανταΐφι

Η πιο εύκολη συνταγή για εκμέκ κανταΐφι σε τούρτα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Δροσερή Σοκολατένια Κρέμα με Καρύδα

Όσοι αγαπούν την καρύδα, θα λατρέψουν αυτή την κρέμα. Ο συνδυασμός της με τη σοκολάτα είναι από τους πιο κλασικούς και επιτυχημένους.

Μους με Λευκή Σοκολάτα, Μαρεγκάκια και Ροδάκινο

Η σοκολάτα στα πιο εύκολά της. Η λευκή της εκδοχή μεταμορφώνεται εδώ σε αέρινη μους, με τραγανά μαρεγκάκια, ενώ το γιαούρτι κάνει τη διαφορά, δανείζοντας τη δροσιά του και μια ελαφρώς ξινούτσικη σπιρτάδα.

Σοκολατένιο Ζελέ με Λικέρ Πορτοκάλι

Όταν κάνει ζέστη, τη σοκολάτα τη λαχταράς ανάλαφρη. Σε ένα γλυκό φτιαγμένο με λίγα υλικά, δροσερό, εύκολο, που να αφήνει πρωταγωνιστή τη γεύση της στο στόμα. Το ζελέ τής ταιριάζει απόλυτα.