ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φλούδες Πορτοκαλιού με Επικάλυψη Σοκολάτας

ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

Υλικά για 60 κομμάτια

6 μεγάλα πορτοκάλια

1 κιλό ζάχαρη

1 λίτρο νερό

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Πλύνετε τα πορτοκάλια, βγάλτε τις φλούδες τους και κόψτε τις σε λωρίδες, υπολογίζοντας να έχετε 10 χοντρές λωρίδες από κάθε πορτοκάλι. Βράστε τις σε αρκετό νερό 3 φορές από 10 λεπτά, για να ξεπικρίσουν, και στραγγίξτε τις.

Βράστε το 1 λίτρο νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά για να ετοιμάσετε το σιρόπι.

Ρίξτε μετά τις φλούδες των πορτοκαλιών και βράστε τις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει το σιρόπι.

Βγάλτε τις με μια τρυπητή κουτάλα προσεκτικά για να μη σπάσουν και αφήστε τις να στραγγίξουν σε μια σχάρα.

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτήξτε εκεί τις φλούδες. Αφήστε τις σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

Tip

Προτιμήστε βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια.

Επίσης...

Μπισκότα Σοκολατένια Αφράτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα σοκολατένια μπισκότα.

Μπισκοτάκια με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια με κομμάτια σοκολάτας.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτη Κρέμα Σοκολάτας με Πορτοκάλι

Η συνταγή για την πιο αφράτη κρέμα σοκολάτας με πορτοκάλι.

Σπιτικά Πιτάκια με Σοκολάτα ή Μαρμελάδα

Τα πιο νόστιμα γλυκά πιτάκια και πώς θα τα φτιάξετε.

Γλυκό Σοκολάτας στο Πι και Φι

Η συνταγή για το πιο γρήγορο γλυκό σοκολάτας.

Κουλουράκια με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλουράκια με σοκολάτα.

Γλυκό με Πορτοκάλι και Ξύσμα Σοκολάτας

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με πορτοκάλι και ξύσμα σοκολάτας.

Μικρά Πιτάκια Σοκολάτας με Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα πιτάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς.

Μωσαϊκό με Καρύδα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μωσαϊκό με καρύδα.

Εύκολη Πίτα με Σοκολάτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη πίτα με σοκολάτα.

Σιροπιαστή Σοκολατόπιτα με Ελαιόλαδο

Η συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο.

Αφράτη Πιτούλα με Ανθότυρο και Σοκολάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη πιτούλα με ανθότυρο και σοκολάτα.