ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σοκολατένια Τερίνα Ψυγείου

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΕΡΙΝΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

Υλικά

Για μια φόρμα 20 εκ.

500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

5 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Ενώστε σε ένα μπολ την κουβερτούρα με το βούτυρο και τους κρόκους.

Προσθέστε τη βανίλια και τη μαρέγκα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε μια φόρμα και βάλτε τη σε βαθύ ταψί φούρνου. Ρίξτε αρκετό νερό στο ταψί, ώστε να φτάσει στο μισό ύψος της φόρμας, και ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30'.

Όταν βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί με το νερό. Τοποθετήστε το μετά στο ψυγείο για 8 ώρες, ώστε να σφίξει και να μπορέσετε να το σερβίρετε.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη την επιφάνειά του και σερβίρετέ το είτε κομμένο σε μερίδες είτε μοιράζοντάς το με κουτάλι σε μπολ.

Tip

Γλυκό αφράτο σαν σουφλέ. Συνοδέψτε το με παγωτό ή σαντιγί.

Επίσης...

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Σοκολατόπιτα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή σοκολατόπιτα.

Σοκολατένια Πίτα με Κάστανο

Η συνταγή για σοκολατένια πίτα με κάστανο.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.