Follow us

Γαλατόπιτα με Μπισκότα

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υλικά

Για ένα ταψί 30x40 εκ.

400 γρ. μπισκότα digestive σπασμένα

1 λίτρο γάλα

180 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

250 γρ. ζάχαρη

5 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1 βανίλια σκόνη

4 κ.σ. βούτυρο

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν.

Ρίξτε στη συνέχεια τα αυγά, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατέψτε, μετριάστε τη θερμοκρασία και όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει κατεβάστε την από τη φωτιά.

Ρίξτε το βούτυρο στην κρέμα και ανακατέψτε.

Αδειάστε το μείγμα στο ταψί, ρίξτε τα μπισκότα και ψήστε τη γαλατόπιτα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 180°C για 45'.

Αφήστε να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.

Tip

Ταιριάζουν πολύ και τα κουλουράκια βουτύρου ή με άρωμα λεμόνι.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.