Follow us

Κουρκουμπίνια

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

Υλικά

½ κιλό φύλλα κρούστας

250 γρ. λιωμένο βούτυρο

καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

750 γρ. ζάχαρη

600 ml νερό

2 κ.σ. γλυκόζη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, τη γλυκόζη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας και βράστε τα για 6'-7'.

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να σιροπιάσετε τα κουρκουμπίνια.

Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε ένα φύλλο με βούτυρο, διπλώστε το κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε το σε ρολό πολύ σφιχτά.

Αλείψτε την άκρη του φύλλου με νερό για να κολλήσει και κόψτε το σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό καλαμποκέλαιο. Όταν ζεσταθεί, ρίξτε τα κουρκουμπίνια, λίγα κάθε φορά, και τηγανίστε τα μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.

Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα αμέσως στο σιρόπι.

Αφήστε τα λίγη ώρα και σερβίρετέ τα.

Τip

Απίθανη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.