ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικος Χαλβάς

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι

250 γρ. βούτυρο

1 λίτρο γάλα

500 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κουκουνάρι

κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς και προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.

Ρίξτε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώστε την ένταση στην εστία και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει.

Κατεβάστε από την εστία την κατσαρόλα και αφήστε τη σκεπασμένη με μια πετσέτα για 15'. Σερβίρετε με κανέλα.

Τip

Ένα καλό αγελαδινό βούτυρο θα του δώσει μοναδική γεύση.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.