ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακλαβάς με Φιστίκια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Υλικά

Υλικά για 20 μερίδες

24 λεπτά φύλλα κρούστας (περίπου 1 κιλό)

500 γρ. λιωμένο βούτυρο

500 γρ. φιστίκια Αιγίνης

125 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράστε τα για 6'-7'. Αφήστε το να κρυώσει για να σιροπιάσετε τον μπακλαβά.

Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Βάλτε τα φιστίκια με τη ζάχαρη στον πολυκόπτη και πολτοποιήστε τα.

Αλείψτε με βούτυρο 12 φύλλα και στρώστε τα το ένα επάνω στο άλλο. Απλώστε σε όλη την επιφάνεια τα τριμμένα φιστίκια. Πιέστε με το μαχαίρι τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού. Πιέστε την επιφάνεια με τα χέρια σας, χαράξτε τη σε μερίδες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50'.

Σιροπιάστε τον μπακλαβά αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι και αφήστε τον για λίγες ώρες να το απορροφήσει πριν τον σερβίρετε.

Τip

Αντικαταστήστε τα φιστίκια με μείγμα από αμύγδαλα και καρύδια.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.