ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακλαβάς με Φιστίκια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Υλικά

Υλικά για 20 μερίδες

24 λεπτά φύλλα κρούστας (περίπου 1 κιλό)

500 γρ. λιωμένο βούτυρο

500 γρ. φιστίκια Αιγίνης

125 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράστε τα για 6'-7'. Αφήστε το να κρυώσει για να σιροπιάσετε τον μπακλαβά.

Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Βάλτε τα φιστίκια με τη ζάχαρη στον πολυκόπτη και πολτοποιήστε τα.

Αλείψτε με βούτυρο 12 φύλλα και στρώστε τα το ένα επάνω στο άλλο. Απλώστε σε όλη την επιφάνεια τα τριμμένα φιστίκια. Πιέστε με το μαχαίρι τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού. Πιέστε την επιφάνεια με τα χέρια σας, χαράξτε τη σε μερίδες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50'.

Σιροπιάστε τον μπακλαβά αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι και αφήστε τον για λίγες ώρες να το απορροφήσει πριν τον σερβίρετε.

Τip

Αντικαταστήστε τα φιστίκια με μείγμα από αμύγδαλα και καρύδια.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.