ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακλαβάς με Φιστίκια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Υλικά

Υλικά για 20 μερίδες

24 λεπτά φύλλα κρούστας (περίπου 1 κιλό)

500 γρ. λιωμένο βούτυρο

500 γρ. φιστίκια Αιγίνης

125 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράστε τα για 6'-7'. Αφήστε το να κρυώσει για να σιροπιάσετε τον μπακλαβά.

Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Βάλτε τα φιστίκια με τη ζάχαρη στον πολυκόπτη και πολτοποιήστε τα.

Αλείψτε με βούτυρο 12 φύλλα και στρώστε τα το ένα επάνω στο άλλο. Απλώστε σε όλη την επιφάνεια τα τριμμένα φιστίκια. Πιέστε με το μαχαίρι τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού. Πιέστε την επιφάνεια με τα χέρια σας, χαράξτε τη σε μερίδες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50'.

Σιροπιάστε τον μπακλαβά αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι και αφήστε τον για λίγες ώρες να το απορροφήσει πριν τον σερβίρετε.

Τip

Αντικαταστήστε τα φιστίκια με μείγμα από αμύγδαλα και καρύδια.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.