ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιουνεφέ

ΚΙΟΥΝΕΦΕ

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

200 γρ. λιωμένο βούτυρο

500 γρ. τριμμένο ανθότυρο

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

4 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ροδόνερο

100 γρ. τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Για το σιρόπι

750 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 κ.σ. ροδόνερο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και βράστε τα για 8'. Κατεβάστε από την εστία και ρίξτε στο σιρόπι τον χυμό λεμονιού και το ροδόνερο.

Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας, ξεμπλέξτε το και μοιράστε το σε δύο ίσες ποσότητες. Ψιλοκόψτε το με το μαχαίρι.

Απλώστε το σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκατοστά, πατήστε το με τα χέρια σας και περιχύστε το με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη μοτσαρέλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα στο βουτυρωμένο κανταΐφι. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο κανταΐφι στον πολυκόπτη και απλώστε το επάνω από τα τυριά. Περιχύστε το με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50'.

Όταν ψηθεί, περιχύστε το με το σιρόπι και πασπαλίστε το με τα φιστίκια.

Σερβίρεται χλιαρό.

Τip

Μυστικό επιτυχίας είναι το μείγμα των δύο τυριών, ενός μαλακού (ανθότυρο) και ενός ελαστικού (μοτσαρέλα).

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.