ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιουνεφέ

ΚΙΟΥΝΕΦΕ

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

200 γρ. λιωμένο βούτυρο

500 γρ. τριμμένο ανθότυρο

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

4 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ροδόνερο

100 γρ. τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Για το σιρόπι

750 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 κ.σ. ροδόνερο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και βράστε τα για 8'. Κατεβάστε από την εστία και ρίξτε στο σιρόπι τον χυμό λεμονιού και το ροδόνερο.

Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας, ξεμπλέξτε το και μοιράστε το σε δύο ίσες ποσότητες. Ψιλοκόψτε το με το μαχαίρι.

Απλώστε το σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκατοστά, πατήστε το με τα χέρια σας και περιχύστε το με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη μοτσαρέλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα στο βουτυρωμένο κανταΐφι. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο κανταΐφι στον πολυκόπτη και απλώστε το επάνω από τα τυριά. Περιχύστε το με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50'.

Όταν ψηθεί, περιχύστε το με το σιρόπι και πασπαλίστε το με τα φιστίκια.

Σερβίρεται χλιαρό.

Τip

Μυστικό επιτυχίας είναι το μείγμα των δύο τυριών, ενός μαλακού (ανθότυρο) και ενός ελαστικού (μοτσαρέλα).

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.