ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τρίγωνα Γεμιστά με Αμύγδαλα

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά

500 γρ. φύλλα κρούστας

250 γρ. λιωμένο βούτυρο

200 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα

200 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα σαφράν

4 κ.σ. ροδόνερο

½ κ.γλ. τριμμένο καρδάμωμο

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

½ λίτρο νερό

Εκτέλεση

Μουσκέψτε στο ροδόνερο το σαφράν και αφήστε το για μισή ώρα μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Ετοιμάστε μετά τη γέμιση: Βάλτε σε ένα μπολ την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, το σαφράν με το ροδόνερο και το καρδάμωμο και ανακατέψτε τα.

Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε 3 φύλλα με βούτυρο, βάλτε τα το ένα επάνω στο άλλο και κόψτε τα κάθετα σε 6 λωρίδες. Βάλτε σε κάθε λωρίδα 1 κουταλιά από το μείγμα και διπλώστε το φύλλο προς τα μέσα, σχηματίζοντας τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε το φύλλο σε τριγωνικό σχήμα.

Όταν τελειώσετε με όλα τα υλικά, βάλτε τα τρίγωνα σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20', μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.

Βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 7'-8'. Περιχύστε με το ζεστό σιρόπι τα τρίγωνα μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Τip

Ιδιαίτερα δημοφιλή στις χώρες του Κόλπου την περίοδο του Ραμαζανιού.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.