ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιαουρτόπιτα με Ελαιόλαδο και Βερίκοκα

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά

800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 αυγά

250 ml ελαιόλαδο

500 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

500 γρ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα

ξύσμα από 2 λεμόνια

100 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι με τα βερίκοκα

500 γρ. βερίκοκα

250 γρ. ζάχαρη

250ml νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιών και το μπέικιν πάουντερ.

Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα.

Ενώστε τα δύο μίγματα και αδειάστε τα σε ένα ορθογώνιο ταψί 30x40 στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45'. Όταν κρυώσει, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Για το σιρόπι, βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 3'-4', ρίξτε τα βερίκοκα και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε με τη γιαουρτόπιτα.

Tip

Συνοδέψτε τη με παγωτό γιαούρτι ή βανίλια.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά