ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά

Για μια φόρμα 24 εκ.

300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κρόκο αυγού

Για την κρέμα αμυγδάλου

250 γρ. αμυγδαλόψιχα

200 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 ασπράδια

1 βανίλια σκόνη

Για τα ροδάκινα σε σιρόπι μέντας

1 κιλό ροδάκινα

800 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

4-5 κλωναράκια φρέσκια μέντα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη βάση της τάρτας: Τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει σαν ψίχουλα.

Ρίξτε μετά τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο παγωμένο νερό.

Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίξτε τη με τον πλάστη και απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.

Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 10'.

Για την κρέμα αμυγδάλου, χτυπήστε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα ασπράδια και τη βανίλια και μετά ρίξτε το βούτυρο. Ανακατέψτε και αδειάστε την κρέμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 35'.
Για τα ροδάκινα, βάλτε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και όταν πάρει βράση κόψτε τα ροδάκινα στη μέση, βγάλτε τα κουκούτσια και ρίξτε τα στο βραστό νερό.

Αφήστε τα για 20 δευτερόλεπτα και βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα σε ένα πιάτο.

Βάλτε το νερό με τη ζάχαρη και τη μέντα να βράσουν για 2'-3', προσθέστε τα ροδάκινα και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5'. Κατεβάστε το σιρόπι με τα ροδάκινα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Διατηρήστε τα στο ψυγείο.

Όταν ψηθεί η τάρτα, αφήστε τη να κρυώσει και σερβίρετε με τα ροδάκινα.

Tip

Διαλέξτε ροδάκινα με σφιχτή σάρκα, για να μη διαλυθούν στο σιρόπι.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.