ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτες Σφολιάτας με Δροσερή Κρέμα Πεπόνι

ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ

Υλικά

Υλικά για 12 τάρτες

Για τις βάσεις

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

500 γρ. ψίχα πεπονιού

6 αυγά

150 γρ. κορν φλάουρ

250 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

Για το γαρνίρισμα

1 πεπόνι

150 ml γλυκό κρασί

100 γρ. ζάχαρη

κλωναράκια φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση

Ανοίξτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε το με το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ακουμπήστε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πατήστε με τα χέρια σας για να κολλήσει.

Κόψτε σε 12 μέρη. Χαράξτε κάθε μέρος περιμετρικά στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα πλαίσιο. Χαράξτε τη σφολιάτα στο εσωτερικό του πλαισίου διαγώνια.

Βάλτε τα κομμάτια της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Αλείψτε την επιφάνεια με αυγό και ψήστε τα στους 175°C για 30'. Αφού κρυώσουν, πατήστε το εσωτερικό τους για να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για την κρέμα.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε το γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη ψίχα του πεπονιού πολτοποιημένη και τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Κατεβάστε από την εστία και αφήστε τη να κρυώσει.

Για να ετοιμάσετε το γαρνίρισμα, βγάλτε με ένα κουτάλι παριζιέν μπάλες από την ψίχα του πεπονιού. Βάλτε το γλυκό κρασί με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση για 4'-5', κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Ρίξτε στο σιρόπι τις μπάλες του πεπονιού και αφήστε τις για λίγες ώρες στο ψυγείο.

Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, μοιράστε με ένα κορνέ την κρέμα στις ψημένες βάσεις σφολιάτας και γαρνίρετε με τις μπάλες πεπονιού. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα.

Tip

Βάλτε 2-3 διαφορετικά είδη πεπονιού, για ποικιλία στη γεύση, στο χρώμα και στα αρώματα.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.