ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί

ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

Υλικά για ένα ταψί 30x40 εκ.

250 γρ. σιμιγδάλι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

8 αυγά

2 βανίλιες σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα τη ζύμη: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπήστε ξεχωριστά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά το βούτυρο και στο τέλος τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό του ταψιού και αδειάστε εκεί το μείγμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45'.

Ετοιμάστε στο μεταξύ το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράστε τα για 5'-6'. Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με χλιαρό σιρόπι.

Τip

Συνοδέψτε το με παγωτό και γλυκό του κουταλιού.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.