ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί

ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

Υλικά για ένα ταψί 30x40 εκ.

250 γρ. σιμιγδάλι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

8 αυγά

2 βανίλιες σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα τη ζύμη: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπήστε ξεχωριστά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά το βούτυρο και στο τέλος τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό του ταψιού και αδειάστε εκεί το μείγμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45'.

Ετοιμάστε στο μεταξύ το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράστε τα για 5'-6'. Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με χλιαρό σιρόπι.

Τip

Συνοδέψτε το με παγωτό και γλυκό του κουταλιού.

Επίσης...

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.