ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί

ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

Υλικά για ένα ταψί 30x40 εκ.

250 γρ. σιμιγδάλι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

8 αυγά

2 βανίλιες σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα τη ζύμη: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπήστε ξεχωριστά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά το βούτυρο και στο τέλος τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό του ταψιού και αδειάστε εκεί το μείγμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45'.

Ετοιμάστε στο μεταξύ το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράστε τα για 5'-6'. Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με χλιαρό σιρόπι.

Τip

Συνοδέψτε το με παγωτό και γλυκό του κουταλιού.

Επίσης...

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.