ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί

ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

Υλικά για ένα ταψί 30x40 εκ.

250 γρ. σιμιγδάλι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

8 αυγά

2 βανίλιες σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα τη ζύμη: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπήστε ξεχωριστά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά το βούτυρο και στο τέλος τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό του ταψιού και αδειάστε εκεί το μείγμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45'.

Ετοιμάστε στο μεταξύ το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράστε τα για 5'-6'. Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με χλιαρό σιρόπι.

Τip

Συνοδέψτε το με παγωτό και γλυκό του κουταλιού.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.