ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελόπιτα με Αχλάδια και Λεμόνι

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

Για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ. και 12 μερίδες

1 φύλλο ζύμης κουρού

1 κιλό φρέσκια μυζήθρα (ή ρικότα ή ανθότυρο)

150 γρ. μέλι

4 αυγά και 4 κρόκους

150 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 μεγάλα αχλάδια

μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Ετοιμάστε σιρόπι με 250 γρ. ζάχαρη και 250 ml νερό.

Βράστε το για 5' και ρίξτε μέσα τα κομμένα αχλάδια. Βράστε για 5' ακόμα, αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν και μετά στραγγίξτε τα.

Απλώστε το φύλλο κουρού στη φόρμα και κόψτε τις άκρες που περισσεύουν.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, το μέλι, την άχνη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και μετά ρίξτε τα αχλάδια. Ψήστε στους 180°C για 50' στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

Αφήστε τη μελόπιτα να κρυώσει και ραντίστε τη με μέλι πριν τη σερβίρετε.

Τip

Παραλλαγή της κλασικής πασχαλινής μελόπιτας, ιδανικό επιδόρπιο στο γιορτινό τραπέζι.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.