ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καρυδόπιτα με Σοκολάτα

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

16 κ.σ. χοντροσπασμένο καρύδι

8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

8 κ.σ. ζάχαρη

8 αυγά

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

1 κοφτό κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. ζάχαρη

3 φλιτζ. νερό

1 ξύλο κανέλας

φλούδα από 1 λεμόνι

Για τη σοκολατένια σος

150 γρ. κακάο σε σκόνη

250 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε (κρύα, από το ψυγείο) σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στο μείγμα των κρόκων προσθέτουμε λίγη μαρέγκα, λίγο καρύδι και ανακατεύουμε με σπάτουλα με πολύ απαλές κινήσεις. Όλη η επιτυχία είναι αυτή η διαδικασία: να ανακατέψουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα με τα αβγά και τα στερεά υλικά.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ (με τρύπα ή χωρίς), αλευρώνουμε και μεταφέρουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 175°C για 45'. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι αν ψήθηκε, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε για 8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση όλα μαζί τα υλικά σε δυνατή φωτιά.

Σιροπιάζουμε λίγο λίγο με κουτάλι το κρύο γλυκό με το ζεστό το σιρόπι. Το αφήνουμε μισή ώρα να "τραβήξει" και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Για τη σος, σε μέτρια φωτιά στο μπρίκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μόλις η σος έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Tip

Μην ψιλοκόψετε τα καρύδια. Η γεύση της καρυδόπιτας με τα καρύδια χοντροκομμένα είναι εντελώς διαφορετική.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.