Follow us

Τάρτα με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας

βούτυρο για την ταρτιέρα

250 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζ. οποιοδήποτε λικέρ

260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. κονιάκ

κανέλα για το στόλισμα

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο λικέρ. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε τη σφολιάτα (κρύα, από το ψυγείο) ως επάνω στα τoιχώματα, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε την κρέμα, χωρίς να βράσει, και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σπάμε μέσα στην κρέμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα λίγα λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Απλώνουμε στη βάση της τάρτας τα δαμάσκηνα. Ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα και αφήνουμε την τάρτα για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Τη βγάζουμε από το ψυγείο και πριν τη σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα (της ταιριάζουν και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή φουντούκι).

Tip

Τη διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό σημείο, μέχρι τρεις ημέρες. Στο ψυγείο χάνει την υφή και τα αρώματά της.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.