ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Γρήγορα Καρυδάτα

ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Υλικά

2 φλιτζ. μέλι

4 φλιτζ. καρυδόψυχα ψιλοκομμένη

½ φλιτζ. νερό

ελαιόλαδο για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το μέλι να βράσει μαζί με το νερό.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε την καρυδόψυχα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τα μικρά χάρτινα θηκάκια για φοντάν ή σοκολατάκια.

Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί και γεμίζουμε το καθένα με 1 κ.γλ. από το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τα ψήνουμε για 8'-10'.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα του νερού με κονιάκ ή ουίσκι.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Μπισκότα με Μαρμελάδα

Η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με μπισκότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα με Μέλι

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι.

Μπουκιές με Νέκταρ Τριαντάφυλλου

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές με νέκταρ τριαντάφυλλου (ροδόνερο).

Αγγελικά Μάτια

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Καρυδάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καρυδάκια.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.

Φιογκάκια

Πώς θα φτιάξετε φιογκάκια.

Χριστουγεννιάτικα Μπαλάκια

Πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπαλάκια.

Γεμιστά Γλυκάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά γλυκάκια.