ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βασιλόπιτα Γεμιστή με Ξηρούς Καρπούς

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

Για τη γέμιση

80 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

80 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο

20 γρ. κουκουνάρι

2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

¼ κ.γλ. κανέλα

¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο

¼ κ.γλ. μπαχάρι

1 κ.σ. μέλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το κέικ

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γλ. αλάτι

150 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 κ.γλ. βανίλια

150 γρ. μέλι

200γρ. γάλα φρέσκο

Για την επικάλυψη

60 γρ. μέλι

3 κ.σ. κονιάκ χλιαρό

100 γρ. αμύγδαλα και φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση στο μούλτι και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.

Φτιάχνουμε το κέικ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη βανίλια, το μέλι και το γάλα.

Μετά ρίχνουμε τα στέρεα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μια στρογγυλή φόρμα (προαιρετικά στρωμένη με λαδόκολλα) αδειάζουμε το μείγμα του κέικ εναλλάξ με το μείγμα της γέμισης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40', μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό όταν τρυπάμε το γλυκό.

Ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη, λιώνουμε το μέλι στο χλιαρό κονιάκ, αλείφουμε τη βασιλόπιτα με αυτό το σιρόπι και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

Tip

Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τα κουκουνάρια με καρύδι ή προσθέτουμε επιπλέον 80 γρ. καρύδι τριμμένο.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Η Αμυγδαλόπιτα

Μπορεί η καρυδόπιτα να είναι πιο δημοφιλής, όμως η αμυγδαλόπιτα είναι πιο φινετσάτη και πιο διακριτική στη γεύση της.

Το Ινδοκάρυδο

Για τους εραστές της ινδικής καρύδας, το πιο παραδοσιακό, κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Ηδονικά σιροπιαστό και εξωτικό, με καρύδα μέσα και έξω.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σταφίδες

Τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού είναι από τα πιο υγιεινά και υπέροχα, ειδικά αν απουσιάζει από αυτά η ζάχαρη.

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.