ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πάβλοβα με Φράουλες

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

240 γρ. ζάχαρη

2 κ.γλ. Κορν φλάουρ

1 κ.γλ. ξίδι

1 βανίλια σκόνη

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

500 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα ασπράδια για 7'-8' σε μέτρια ταχύτητα, ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3'-4', μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέστε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το ξίδι και ανακατέψτε για να διαλυθούν στη μαρέγκα.

Απλώστε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα σε ένα ρηχό ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 1 ώρα και 15'.

Όταν ψηθεί, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρέγκα.

Απλώστε τη σαντιγί και τις φράουλες και σερβίρετε.

Tip

Το μυστικό της επιτυχίας στις μαρέγκες είναι το αργό ψήσιμο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.