Follow us

Πάβλοβα με Φράουλες

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

240 γρ. ζάχαρη

2 κ.γλ. Κορν φλάουρ

1 κ.γλ. ξίδι

1 βανίλια σκόνη

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

500 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα ασπράδια για 7'-8' σε μέτρια ταχύτητα, ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3'-4', μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέστε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το ξίδι και ανακατέψτε για να διαλυθούν στη μαρέγκα.

Απλώστε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα σε ένα ρηχό ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 1 ώρα και 15'.

Όταν ψηθεί, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρέγκα.

Απλώστε τη σαντιγί και τις φράουλες και σερβίρετε.

Tip

Το μυστικό της επιτυχίας στις μαρέγκες είναι το αργό ψήσιμο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.