ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μιλφέιγ με Κρέμα Βανίλιας και Φράουλες

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

1 κιλό φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες & κομμένες σε μικρότερα κομμάτια

2 φύλλα σφολιάτας

1 λίτρο γάλα

4 αυγά

100 γρ. κορν φλάουρ

250 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

60 γρ. βούτυρο

λίγο αλάτι

ζάχαρη άχνη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Βάλτε το γάλα με ελάχιστο αλάτι στην κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.

Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ρίξτε τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.

Ανοίξτε τα φύλλα της σφολιάτας και απλώστε τα σε 2 ρηχά ταψιά. Τρυπήστε τα με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 160°C για 50' περίπου.

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά. Χωρίστε την κρέμα σε 2 ποσότητες. Απλώστε 3 στρώσεις από τη μία ποσότητα κρέμας σε 3 φύλλα και βάλτε τα το ένα επάνω στο άλλο.

Βάλτε τις μισές φράουλες ενδιάμεσα στα φύλλα, μαζί με την κρέμα. Τρίψτε το τέταρτο κομμάτι φύλλου και απλώστε το στην επιφάνεια.

Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Τip

Γαρνίρετε προαιρετικά με αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για 10' στους 180°C.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.