ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μιλφέιγ με Κρέμα Βανίλιας και Φράουλες

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

1 κιλό φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες & κομμένες σε μικρότερα κομμάτια

2 φύλλα σφολιάτας

1 λίτρο γάλα

4 αυγά

100 γρ. κορν φλάουρ

250 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

60 γρ. βούτυρο

λίγο αλάτι

ζάχαρη άχνη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Βάλτε το γάλα με ελάχιστο αλάτι στην κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.

Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ρίξτε τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.

Ανοίξτε τα φύλλα της σφολιάτας και απλώστε τα σε 2 ρηχά ταψιά. Τρυπήστε τα με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 160°C για 50' περίπου.

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά. Χωρίστε την κρέμα σε 2 ποσότητες. Απλώστε 3 στρώσεις από τη μία ποσότητα κρέμας σε 3 φύλλα και βάλτε τα το ένα επάνω στο άλλο.

Βάλτε τις μισές φράουλες ενδιάμεσα στα φύλλα, μαζί με την κρέμα. Τρίψτε το τέταρτο κομμάτι φύλλου και απλώστε το στην επιφάνεια.

Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Τip

Γαρνίρετε προαιρετικά με αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για 10' στους 180°C.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.