ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτα Μπισκότα με Κρέμα και Φράουλες

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

1 κιλό φράουλες

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γρ. ζάχαρη

80 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

125 ml κρύο γάλα

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

1 βανίλια σκόνη

Για την κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

125 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.

Χτυπήστε το αυγό με το γάλα, ρίξτε τα στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώστε τα. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.

Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Περίπου. Κόψτε με στρογγυλό κουπάτ μικρούς δίσκους από τη ζύμη, για να σχηματίσετε τα μπισκότα. Βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 190°C για 15'-20'.

Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Καθαρίστε τις φράουλες, πλύντε τις και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίστε με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης από τα υλικά για την κρέμα και αφήστε τις σε ένα μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Πριν σερβίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σαντιγί.

Βάλτε σε ένα μπισκότο λίγη κρέμα και φράουλες, σκεπάστε με ένα άλλο μπισκότο και συνοδέψτε με το σιρόπι που δημιουργήθηκε στο μπολ με τις φράουλες.

Tip

Ενισχύστε τη γεύση στις φράουλες προσθέτοντας 1 σφηνάκι μπράντι ή ρούμι.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.