ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Φράουλες

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά

Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.

1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας

αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

Για τη βάση

150 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι

100 γρ. ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα

1 βανίλια σκόνη

1 κρόκο αβγού

1-2 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

250 γρ. ζάχαρη

2 αυγά και 2 κρόκους

100 γρ. κορν φλάουρ

60 γρ. βούτυρο

1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Βάλτε στο μπολ τα υλικά για τη βάση, εκτός από το αυγό, και τρίψτε τα με τα χέρια σας, να γίνουν ψίχουλα.

Προσθέστε τον κρόκο και λίγο νερό αν χρειαστεί και ζυμώστε, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αφήστε την τυλιγμένη με μεμβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 30'.

Ανοίξτε τη μετά στις διαστάσεις της ταρτιέρας και απλώστε τη στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40' περίπου.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε στη φωτιά το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθεί.

Ανακατέψτε τους κρόκους με τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και ρίξτε στο μείγμα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.

Ξαναβάλτε το μείγμα στη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας.

Όταν πήξει, κατεβάστε από τη φωτιά, ανακατέψτε με τη βανίλια και το βούτυρο και αφήστε να κρυώσει.

Αδειάστε την κρέμα στην ψημένη βάση της τάρτας και απλώστε από πάνω τις φράουλες, κομμένες στη μέση ή σε φέτες.

Ρίξτε 1-2 κουταλιές νερό στη μαρμελάδα και με ένα πινέλο αλείψτε τις φράουλες.

Διατηρήστε την τάρτα στο ψυγείο.

Tip

Η μαρμελάδα δίνει ωραία γυαλάδα στην επιφάνεια της τάρτας.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.