ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Φράουλες

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά

Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.

1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας

αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

Για τη βάση

150 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι

100 γρ. ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα

1 βανίλια σκόνη

1 κρόκο αβγού

1-2 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

250 γρ. ζάχαρη

2 αυγά και 2 κρόκους

100 γρ. κορν φλάουρ

60 γρ. βούτυρο

1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Βάλτε στο μπολ τα υλικά για τη βάση, εκτός από το αυγό, και τρίψτε τα με τα χέρια σας, να γίνουν ψίχουλα.

Προσθέστε τον κρόκο και λίγο νερό αν χρειαστεί και ζυμώστε, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αφήστε την τυλιγμένη με μεμβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 30'.

Ανοίξτε τη μετά στις διαστάσεις της ταρτιέρας και απλώστε τη στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40' περίπου.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε στη φωτιά το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθεί.

Ανακατέψτε τους κρόκους με τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και ρίξτε στο μείγμα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.

Ξαναβάλτε το μείγμα στη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας.

Όταν πήξει, κατεβάστε από τη φωτιά, ανακατέψτε με τη βανίλια και το βούτυρο και αφήστε να κρυώσει.

Αδειάστε την κρέμα στην ψημένη βάση της τάρτας και απλώστε από πάνω τις φράουλες, κομμένες στη μέση ή σε φέτες.

Ρίξτε 1-2 κουταλιές νερό στη μαρμελάδα και με ένα πινέλο αλείψτε τις φράουλες.

Διατηρήστε την τάρτα στο ψυγείο.

Tip

Η μαρμελάδα δίνει ωραία γυαλάδα στην επιφάνεια της τάρτας.

Επίσης...

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Γλυκό με Σοκολάτα και Κανέλα

Η σοκολάτα με την κανέλα ταιριάζουν απίστευτα, και στην περίπτωσή μας φτιάχνουν μια πανεύκολη τούρτα.

Το Σουφλέ του Γκραν Μαρνιέ

Ένα κλασικό γαλλικό γλυκό ψυγείου, αυτό που προτιμούν οι Γάλλοι στο εστιατόριο ή στις γιορτές τους, για την υφή και το υπέροχο πορτοκαλένιο άρωμά του.

Cheesecake με Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα έξοχο cheesecake με λευκή σοκολάτα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Σοκολατένια Γρανίτα

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια σοκολατένια γρανίτα.

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Αληθινό Τιραμισού

Το απόλυτο ιταλικό γλυκό, αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε κάλεσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες μιας Ιταλίδας νοικοκυράς. Μην το σερβίρετε σε ταψί, σε στρώσεις, αλλά σε ένα βαθύ μπολ, με τα μπισκότα σπασμένα ανάκατα, να σερβίρεται με το κουτάλι.