ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυζηθροκροκετάκια

ΜΥΖΗΘΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Υλικά

1 κούπα ανάλατη μυζήθρα

1 φλιτζ. φέτα

½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 αυγά

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τη φέτα και τη μυζήθρα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε στη συνέχεια μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (από τη στιγμή που θα κάψει το λάδι) για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Στραγγίζουμε τα κροκετάκια σε χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρουμε.

Τip

Ταιριάζουν σε μπουφέδες, τρώγονται σαν μεζεδάκι με ούζο ή τσίπουρο, ενώ μπαίνουν και σε μια ντοματοσαλάτα ή σε μια πράσινη σαλάτα.

Επίσης...

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.