ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το πιο Εύκολο Φραουλένιο Κέικ

ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά

Για το κέικ

70 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα

125 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

10 κ.σ. ζάχαρη

10 κ.σ. αλεύρι

500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

αλάτι στη μύτη του κουταλιού

6 αυγά

2 βανίλιες

Για τη σος

1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα

5 κ.σ. ζάχαρη

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια ταρτιέρα με 30 εκ. διάμετρο.

Ετοιμάζουμε το κέικ: Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τις φράουλες. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε και τις φράουλες.

Ανακατεύουμε με κουτάλι και μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.

Ψήνουμε για 20'-25' (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι αν ψήθηκε).

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη σος: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε το ζουμάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρά, σαν ελαφρύ σιρόπι.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το σερβίρουμε μαζί με το κέικ.

Tip

Αν δεν έχουμε φράουλες για τη σος, αραιώνουμε σε ένα μπολ 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα με 4 κ.σ. νερό και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού ή συνοδεύουμε το κέικ με οποιαδήποτε σος ή μαρμελάδα φρούτου.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.