ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μους Ανθότυρο με Μέλι και Κανέλα

ΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

250 γρ. ανθότυρο

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

5 φύλλα ζελατίνας

1 κοφτή κ.σ. κανέλα

1 μεγάλη γεμάτη κ.σ. μέλι

μέλι & τριμμένο καρύδι ή γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε 1-2 κ.σ. κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνα. Τη στύβουμε και τη διαλύουμε σε 1 φλιτζ. του καφέ ζεστό νερό.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να ρευστοποιηθεί, σε χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ανθότυρο, την κανέλα, τη ζελατίνα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.

Μοιράζουμε σε μπολάκια και παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι ή με οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού.

Tip

Αντί για κανέλα, μπορούμε να αρωματίσουμε με μαστίχα σε σκόνη ή με 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.