Follow us

Κρέμα με Πορτοκάλι και Ανθόνερο

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΝΕΡΟ

Υλικά

200 γρ. σαβαγιάρ

200 ml χυμό πορτοκαλιού

ψιλοκομμένη ψίχα από 2 πορτοκάλια

2 κουτ. σούπας ανθόνερο

60 ml μπράντι ή λικέρ πορτοκάλι

500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά

ξύσμα από 1 λάιμ

100 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σπάστε τα σαβαγιάρ σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε την ψίχα και τον χυμό πορτοκαλιού και το ανθόνερο και ανακατέψτε.

Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ και το μπράντι ή το λικέρ και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

Μοιράστε σε 8 ποτήρια το μείγμα των σαβαγιάρ, ρίξτε επάνω τη σαντιγί και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ.

Tip

Αντί για ανθόνερο, χρησιμοποιήστε λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.