Follow us

Trifle με Μασκαρπόνε και Αχλάδια

ΤΡΑΙΦΛ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ

Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος

300 γρ. μασκαρπόνε

300 γρ. ζάχαρη

6 αχλάδια

300 γρ. σπασμένα πτι μπερ

8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε τέταρτα. Περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

Βράστε 500 ml νερό με 200 γρ. ζάχαρη και ρίξτε εκεί τα αχλάδια. Βράστε τα για 5 λεπτά, κατεβάστε τα από την εστία, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε τα να κρυώσουν.

Χτυπήστε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και 100 γρ. ζάχαρη.
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.

Μοιράστε σε 8 ποτήρια τη μισή ποσότητα από τα μπισκότα, βάλτε μετά τη μισή ποσότητα από τα αχλάδια, ρίξτε λίγη μαρμελάδα και σκεπάστε με τη μισή ποσότητα από την κρέμα μασκαρπόνε. Επαναλάβετε ακόμα μία στρώση.

Απλώστε λίγη μαρμελάδα στην επιφάνεια και αφήστε τα γλυκά στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τα σερβίρετε.

Tip

Τα αχλάδια στο σιρόπι, μόνα τους, με παγωτό ή με μια φέτα κέικ, είναι ένα νόστιμο γλυκό της στιγμής!

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.