ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σοκολατένιο Τιραμισού

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Υλικά

Για τη σοκολατένια βάση

300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

150 ml κρέμα γάλακτος

100 ml δυνατό εσπρέσο

16 σαβαγιάρ

Για την κρέμα τιραμισού

500 γρ. μασκαρπόνε

500 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος

50 ml λικέρ καφέ

100 γρ. κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη βάση, βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τον καφέ και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς όμως να πάρουν βράση. Ρίξτε το μείγμα στην κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Σπάστε τα σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια και μοιράστε τα σε 8 ποτήρια. Ρίξτε επάνω από τα σαβαγιάρ το μείγμα της κουβερτούρας και αφήστε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να πήξει η κρέμα.

Χτυπήστε το μασκαρπόνε στο μίξερ μαζί με το λικέρ καφέ και μετά ενώστε το με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Με ένα κορνέ απλώστε το μείγμα επάνω από την κρέμα σοκολάτας με τα σαβαγιάρ, πασπαλίστε την επιφάνεια με το κακάο και σερβίρετε.

Tip

Το μασκαρπόνε δεν θέλει έντονο χτύπημα! Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τυρί κρέμα.

Επίσης...

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.

Τρούφες με Σοκολάτα και Κάστανο

Η συνταγή για τρούφες με σοκολάτα και κάστανο.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.

Τρούφες Σοκολάτας

Η συνταγή για τρούφες σοκολάτας.

Κέικ Βlack Forest

Πώς να φτιάξετε το πιο φανταστικό κέικ black forest.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.