ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Γιαούρτι

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

1 κεσεδάκι ζάχαρη

2 κεσεδάκια σιμιγδάλι χοντρό (ή 1 κεσεδάκι αλεύρι και 1 σιμιγδάλι)

80 γρ. ψιλοκομμένο & καβουρδισμένο αμύγδαλο

½ κεσεδάκι γάλα

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

2 βανίλιες

ξύσμα από 2 λεμόνια

χυμό από ½λεμόνι

βούτυρο & λίγο σιμιγδάλι για το ταψί

1 κεσεδάκι νερό & 1 κεσεδάκι ζάχαρη για το σιρόπι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το γιαούρτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και, μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το αμύγδαλο.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ½ ώρα.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουμε μια ρόδινη κρούστα και να βγαίνει στεγνό το πιρούνι όταν τρυπήσουμε το γλυκό.
Το ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το χαράζουμε σε κομμάτια.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Με κουτάλι, περιχύνουμε προσεκτικά το γλυκό.

Η Κρήτη αγαπά στα γλυκά της τα κουλουράκια, αλλά φτιάχνει υπέροχα και όλες τις πίτες - κέικ της παράδοσης: καρυδόπιτα, αμυγδαλόπιτα, πετιμεζόπιτα, χαλβά του φούρνου, σταφιδόπιτα. Αυτός ο χαλβάς μοιάζει με ραβανί και γίνεται πανεύκολα, αφού το μέτρημα γίνεται με κεσεδάκια του γιαουρτιού.

Tip

Μπορούμε, αντί για λεμόνι, να αρωματίσουμε με πορτοκάλι, μαστίχα, ροδόνερο, που θα βάλουμε στο σιρόπι, ή κανέλα.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.