ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Γιαούρτι

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

1 κεσεδάκι ζάχαρη

2 κεσεδάκια σιμιγδάλι χοντρό (ή 1 κεσεδάκι αλεύρι και 1 σιμιγδάλι)

80 γρ. ψιλοκομμένο & καβουρδισμένο αμύγδαλο

½ κεσεδάκι γάλα

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

2 βανίλιες

ξύσμα από 2 λεμόνια

χυμό από ½λεμόνι

βούτυρο & λίγο σιμιγδάλι για το ταψί

1 κεσεδάκι νερό & 1 κεσεδάκι ζάχαρη για το σιρόπι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το γιαούρτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και, μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το αμύγδαλο.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ½ ώρα.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουμε μια ρόδινη κρούστα και να βγαίνει στεγνό το πιρούνι όταν τρυπήσουμε το γλυκό.
Το ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το χαράζουμε σε κομμάτια.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Με κουτάλι, περιχύνουμε προσεκτικά το γλυκό.

Η Κρήτη αγαπά στα γλυκά της τα κουλουράκια, αλλά φτιάχνει υπέροχα και όλες τις πίτες - κέικ της παράδοσης: καρυδόπιτα, αμυγδαλόπιτα, πετιμεζόπιτα, χαλβά του φούρνου, σταφιδόπιτα. Αυτός ο χαλβάς μοιάζει με ραβανί και γίνεται πανεύκολα, αφού το μέτρημα γίνεται με κεσεδάκια του γιαουρτιού.

Tip

Μπορούμε, αντί για λεμόνι, να αρωματίσουμε με πορτοκάλι, μαστίχα, ροδόνερο, που θα βάλουμε στο σιρόπι, ή κανέλα.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.