ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αληθινό Τιραμισού

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Υλικά

300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

500 γρ. μασκαρπόνε

200 γρ. ζάχαρη άχνη

4 ασπράδια αυγών

4 κρόκους αυγών

200 γρ. γάλα

1 φλιτζ. δυνατό εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ

2 σφηνάκια κονιάκ

κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα με το μίξερ χειρός.

Χτυπάμε το μασκαρπόνε μαζί με τους κρόκους και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, πάλι με το μίξερ.

Ενώνουμε με απαλές κινήσεις τα δύο μείγματα, μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια λεία κρέμα, χωρίς γρομπαλάκια μαρέγκας (μια σπάτουλα σιλικόνης κάνει πιο εύκολη αυτή τη δουλειά).

Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και τον καφέ.

Στήνουμε την τιραμισού όπως κάνουν στα σπίτια και στις τρατορίες της Ιταλίας. Δεν χρειαζόμαστε ταψί αλλά ένα μεγάλο ωραίο γυάλινο μπολ.

Βρέχουμε στο μείγμα με τον καφέ τα μπισκότα (ολόκληρα ή κομμένα στη μέση) και εναλλάσσουμε στρώσεις κρέμας και μπισκότων.

Βάζουμε την τιραμισού για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο (μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα).

Τη σερβίρουμε με το κουτάλι σε μπολάκια, πασπαλισμένη με κακάο.

Tip

Πασπαλίζουμε με το κακάο την τελευταία στιγμή, στο σερβίρισμα, γιατί στο ψυγείο υγροποιείται, σκουραίνει και χάνει τη λαχταριστή όψη του.

Επίσης...

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Γλυκό με Σοκολάτα και Κανέλα

Η σοκολάτα με την κανέλα ταιριάζουν απίστευτα, και στην περίπτωσή μας φτιάχνουν μια πανεύκολη τούρτα.

Το Σουφλέ του Γκραν Μαρνιέ

Ένα κλασικό γαλλικό γλυκό ψυγείου, αυτό που προτιμούν οι Γάλλοι στο εστιατόριο ή στις γιορτές τους, για την υφή και το υπέροχο πορτοκαλένιο άρωμά του.

Cheesecake με Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα έξοχο cheesecake με λευκή σοκολάτα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Σοκολατένια Γρανίτα

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια σοκολατένια γρανίτα.

Brownies με Μαύρη Μπίρα

Μία νόστιμη συνταγή για brownies με μαύρη μπίρα.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.