Follow us

Μπάρες με Ταχίνι και Μήλο

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

Υλικά

100 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης

100 γρ. κορν φλέικς

1 κόκκινο μήλο τριμμένο

100 γρ. ταχίνι

150 γρ. μέλι

50 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

½ φλιτζ. τσάι του βουνού αφέψημα ζεστό

75 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

100 γρ. σταφίδες ξανθές

1 κ.γλ. κανέλα σκόνη

½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο

1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ σε σκόνη

λίγο βούτυρο για το ταψάκι

Εκτέλεση

Σπάμε τα δημητριακά και τα κορν φλέικς με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε το ζεστό τσάι με το βούτυρο, το μέλι, το ταχίνι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο ή το τζίντζερ. Σταδιακά και ανακατεύοντας, προσθέτουμε τα δημητριακά, τα κορν φλέικς και τα φουντούκια.

Προσθέτουμε και το μήλο και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τις σταφίδες (για να μη φουσκώσουν και μας σπάσουν τις μπάρες) και τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και απλώνουμε το μίγμα. Το ισιώνουμε με το χέρι μας.

Αν το θέλουμε μαλακό, το βάζουμε για ½ ώρα στο ψυγείο και έπειτα το κόβουμε σε μπάρες. Αν θέλουμε τις μπάρες τραγανές σαν μπισκότο, τις ψήνουμε για 20' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και τις κόβουμε μόλις βγουν από τον φούρνο.

Tip

Αντί για φουντούκια, βάζουμε όποιον ξηρό καρπό μας αρέσει. Το ίδιο και με τις σταφίδες: τις αντικαθιστούμε με κράνμπερις, μαύρες σταφίδες, μπέρις ή αποξηραμένα βύσσινα.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.