ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα με Ταχίνι και Πορτοκάλι

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

150 γρ. ταχίνι

75 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 αυγά

σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τα αυγά, στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάμε να ανακατεύουμε τα υλικά και όταν πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα ρίχνουμε ένα ένα και τα αβγά, συνεχίζοντας το ζύμωμα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και τη ζυμώνουμε πολύ λίγο με το χέρι. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα, γιατί θα σκληρύνει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό για να δέσει καλύτερα. Τώρα η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5' και μετά τη χωρίζουμε σε 4 μέρη.

Πλάθουμε σε ρολό το κάθε μέρος ζύμης, με διάμετρο 3 εκ. περίπου, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10'.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Κόβουμε τους κυλίνδρους σε φετάκια, τους ξαναδίνουμε με το χέρι μας το στρογγυλό σχήμα που θα χάσουν καθώς τους κόβουμε με το μαχαίρι και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια στο ταψί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, πιέζοντας λίγο να κολλήσει καλύτερα.

Τα ψήνουμε για 20', μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσοκόκκινο χρώμα (να μη ροδοκοκκινίσουν πολύ).

Tip

Το ταχίνι ολικής είναι πιο υγιεινό, ενώ δίνει και ένα επιπλέον άρωμα καβουρδισμένου ξηρού καρπού στα μπισκοτάκια.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.