Follow us

Κρέμα Πορτοκάλι στη Στιγμή

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Υλικά

3½ φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

5 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. κορν φλάουρ

τριμμένη σοκολάτα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό, το ξύσμα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη, να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα.

Τη μοιράζουμε σε γυάλινα ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε αυτή την κρέμα και σε μια τούρτα με γεύση πορτοκάλι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.