ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρέμα Πορτοκάλι στη Στιγμή

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

3½ φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

5 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. κορν φλάουρ

τριμμένη σοκολάτα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό, το ξύσμα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη, να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα.

Τη μοιράζουμε σε γυάλινα ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε αυτή την κρέμα και σε μια τούρτα με γεύση πορτοκάλι.

Επίσης...

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

Μηλοπιτάκια με Σπιτική Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά μηλοπιτάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μικρά Κέικ με Ξερά Σύκα

Η συνταγή για μικρά κέικ με ξερά σύκα.

Μήλα Ψητά με Γρεναδίνη

Εύκολο και εντυπωσιακό, στο χρώμα του πάθους, σερβιρισμένο με σαντιγί.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Πανεύκολη Καλοκαιρινή Τούρτα

Η συνταγή για μία άκρως καλοκαιρινή και πανεύκολη τούρτα.

Τούρτα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα πορτοκαλιού.

Pancakes Γεμιστά με Μπανάνα

Η κρυμμένη μπανάνα είναι μια έκπληξη γεμάτη άρωμα σε αυτά τα pancakes και η πραλίνα με το φιστίκι στο σερβίρισμα τα απογειώνει.

Πουτίγκα με Κρουασάν, Πραλίνα και Αχλάδι

Ένα μαγικό γλυκό που γίνεται πανεύκολα, με την κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, γεμάτη από την καυτή πραλίνα και την αρωματική δροσιά του αχλαδιού.

Γλυκιά Ομελέτα με Μήλα

Μοιάζει με σουφλέ και γίνεται γρήγορα και εύκολα. Το μυστικό είναι να τη φας ζεστή από τον φούρνο, αφράτη και ανάλαφρη σαν σύννεφο.

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.

Παγωμένο Ζελέ με Φρυγανιά

Πώς θα φτιάξετε ένα φανταστικό παγωμένο ζελέ με φρυγανιά.