ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake Πορτοκάλι

CHEESECAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

Για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα digestive

80 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα

ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι

8 φύλλα ζελατίνης

2 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. (250 ml) γάλα

400 γρ. τυρί κρέμα

200 ml κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη

3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και στύβουμε τον χυμό τους.

Διαλύουμε τις ζελατίνες σε 6 κουταλιές από τον χυμό των φρούτων.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γάλα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το μίγμα και προσθέτουμε τις ζελατίνες, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τους χυμούς και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε καλά με τα χέρια μας το μείγμα στη βάση της φόρμας.

Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30' να κρυώσει.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με 3 κ.σ. νερό, ανακατεύοντας καλά. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη στρώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake.

Ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί, για 3 ώρες τουλάχιστον.

Tip

Εκτός από τα digestive, ταιριάζουν πολύ και τα μπισκότα κανέλας.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.