Follow us

Cheesecake Πορτοκάλι

CHEESECAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

Για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα digestive

80 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα

ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι

8 φύλλα ζελατίνης

2 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. (250 ml) γάλα

400 γρ. τυρί κρέμα

200 ml κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη

3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και στύβουμε τον χυμό τους.

Διαλύουμε τις ζελατίνες σε 6 κουταλιές από τον χυμό των φρούτων.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γάλα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το μίγμα και προσθέτουμε τις ζελατίνες, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τους χυμούς και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε καλά με τα χέρια μας το μείγμα στη βάση της φόρμας.

Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30' να κρυώσει.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με 3 κ.σ. νερό, ανακατεύοντας καλά. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη στρώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake.

Ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί, για 3 ώρες τουλάχιστον.

Tip

Εκτός από τα digestive, ταιριάζουν πολύ και τα μπισκότα κανέλας.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.