ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake με Μπανάνα και Σοκολάτα

CHEESECAKE ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

Για τη βάση

1½ πακέτο μπισκότα μιράντα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

330 ml κρέμα γάλακτος 35%

4 φύλλα ζελατίνας

1 βανίλια

3 πολύ ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι

Για τη σος σοκολάτας

300 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

150 ml γάλα

100 γρ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή). Ισιώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε τη ζελατίνα σε 3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας (όχι όμως την μπανάνα) μαζί με το ζελέ της ζελατίνας. Στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα επάνω στη βάση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σος σοκολάτας: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά της σος, ανακατεύοντας συνεχώς με αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Όταν σταθεροποιηθεί το cheesecake, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με την κρύα σος.

Tip

Αντί για μιράντα, μπορούμε να βάλουμε 1 πακέτο πτι μπερ ή όποιο άλλο μπισκότο μας αρέσει. Ταιριάζουν και τα μπισκότα κανέλας.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.