ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake με Μπανάνα και Σοκολάτα

CHEESECAKE ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

Για τη βάση

1½ πακέτο μπισκότα μιράντα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

330 ml κρέμα γάλακτος 35%

4 φύλλα ζελατίνας

1 βανίλια

3 πολύ ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι

Για τη σος σοκολάτας

300 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

150 ml γάλα

100 γρ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή). Ισιώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε τη ζελατίνα σε 3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας (όχι όμως την μπανάνα) μαζί με το ζελέ της ζελατίνας. Στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα επάνω στη βάση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σος σοκολάτας: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά της σος, ανακατεύοντας συνεχώς με αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Όταν σταθεροποιηθεί το cheesecake, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με την κρύα σος.

Tip

Αντί για μιράντα, μπορούμε να βάλουμε 1 πακέτο πτι μπερ ή όποιο άλλο μπισκότο μας αρέσει. Ταιριάζουν και τα μπισκότα κανέλας.

Επίσης...

Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Tοστ Aβοκάντο από τον Ηλία Σταυρόπουλο

Ένα εξαιρετικά νόστιμο τοστ του μαχαιροπίρουνου από τον πολλά υποσχόμενο σεφ του Me.

Καλαμαράκια Σαγανάκι με Κρητική Γραβιέρα

Το παραδοσιακό σαγανάκι παντρεύεται με τα θαλασσινά, σε μία λευκή συνταγή.

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Τραχανά και Κατσικίσιο Τυρί

Τα γεμιστά κολοκυθάκια στην κατσαρόλα είναι φαγητό γεμάτο παιδικές μνήμες, που αγαπούσαν πολύ οι παλιές νοικοκυρές. Πέρα από την κλασική συνταγή με κιμά και ρύζι, μπορούμε με τη σύγχρονη φαντασία μας να τα γεμίσουμε με δεκάδες άλλους νόστιμους συνδυασμούς.

Πιλάφι με Πάπρικα και Γραβιέρα

Το πιλάφι ταιριάζει με όλα τα τυριά που λιώνουν γλυκά.

Ταλιατέλες με Μυζήθρα, Φρέσκια Ρίγανη και Μαϊντανό

Τα ελληνικά λευκά τυριά φτιάχνουν μαγικές μακαρονάδες, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις ταλιατέλες με μυζήθρα, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό.

Τάρτα με Μελιτζάνες και Ξινομυζήθρα

Ελαφριά, χωρίς πολλά τυριά και αυγά, παντρεύει την έντονη νοστιμιά της μελιτζάνας με το ξινούτσικο τυρί και τη ζύμη.

Ρολά Πατάτας Γεμιστά με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ρολά πατάτας γεμιστά με τυρί.

Αλμυρό, Πικάντικο Ρυζοκέικ

Πώς θα φτιάξετε ένα αλμυρό, πικάντικο ρυζοκέικ.

Σπανάκι στο Φούρνο με Φέτα

Η συνταγή για σπανάκι στο φούρνο με φέτα.