ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake με Γεύση Μπακλαβά

CHEESECAKE ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

Υλικά

Για τη βάση

7 φύλλα κρούστας

3 κ.σ. ζάχαρη

1 φλιτζ. καρύδια ψιλοτριμμένα στο μούλτι

½ κ.γλ. κανέλα

150 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για την κρέμα

600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

80 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 βανιλίνη

1 κ.γλ. κανέλα σκόνη

Για το σερβίρισμα

λίγο μέλι

λίγη κανέλα

το σπασμένο φύλλο που περίσσεψε

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό φαρδύ ταψί του φούρνου και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε και το φύλλο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κανέλα και καρύδι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε τη βάση στους 170°C για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά (όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα).

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί. Σε μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα, για λίγο, μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα ταψάκι μικρότερο από το μέγεθος της βάσης κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πάτου του και τοποθετούμε εκεί τη βάση. Το φύλλο που περίσσεψε το σπάμε, για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες). Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με τριμμένο φύλλο, μια μικρή κουταλίτσα μέλι, λίγη κανέλα και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα τριμμένο καρύδι.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με αμύγδαλο καβουρδισμένο με τη φλούδα του.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.