ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake με Γεύση Μπακλαβά

CHEESECAKE ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

Υλικά

Για τη βάση

7 φύλλα κρούστας

3 κ.σ. ζάχαρη

1 φλιτζ. καρύδια ψιλοτριμμένα στο μούλτι

½ κ.γλ. κανέλα

150 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για την κρέμα

600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

80 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 βανιλίνη

1 κ.γλ. κανέλα σκόνη

Για το σερβίρισμα

λίγο μέλι

λίγη κανέλα

το σπασμένο φύλλο που περίσσεψε

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό φαρδύ ταψί του φούρνου και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε και το φύλλο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κανέλα και καρύδι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε τη βάση στους 170°C για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά (όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα).

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί. Σε μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα, για λίγο, μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα ταψάκι μικρότερο από το μέγεθος της βάσης κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πάτου του και τοποθετούμε εκεί τη βάση. Το φύλλο που περίσσεψε το σπάμε, για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες). Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με τριμμένο φύλλο, μια μικρή κουταλίτσα μέλι, λίγη κανέλα και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα τριμμένο καρύδι.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με αμύγδαλο καβουρδισμένο με τη φλούδα του.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.