ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

CHEESECAKE ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

Για τη βάση

300 γρ. πτι μπερ

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γλ. κανέλα

Για την κρέμα

300 γρ. τυρί κρέμα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας

1 βανίλια

350 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κανέλα και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στρώνουμε το μίγμα στη φόρμα για cheesecake και ψήνουμε τη βάση για 15'.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τη σοκολάτα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, όχι καυτή αλλά χλιαρή, και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στην κρέμα.

Ψήνουμε στους 175°C για 1 ώρα και στη συνέχεια αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Το βάζουμε μετά στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Πασπαλίζουμε με άχνη όταν σερβίρουμε.

Tip

Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε κακάο σκόνη και φρέσκα φρούτα.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.