ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

CHEESECAKE ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

Για τη βάση

300 γρ. πτι μπερ

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γλ. κανέλα

Για την κρέμα

300 γρ. τυρί κρέμα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας

1 βανίλια

350 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κανέλα και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στρώνουμε το μίγμα στη φόρμα για cheesecake και ψήνουμε τη βάση για 15'.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τη σοκολάτα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, όχι καυτή αλλά χλιαρή, και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στην κρέμα.

Ψήνουμε στους 175°C για 1 ώρα και στη συνέχεια αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Το βάζουμε μετά στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Πασπαλίζουμε με άχνη όταν σερβίρουμε.

Tip

Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε κακάο σκόνη και φρέσκα φρούτα.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.