ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Κορμός του Χαλβά

ΚΟΡΜΟΣ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

Για τον κορμό

250 γρ. μαργαρίνη

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι

1½ φλιτζ. σκόνη κακάο

1 αβγό

185 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα κανέλας

100 γρ. φουντούκια ολόκληρα καβουρδισμένα

200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

400 γρ. χαλβά βανίλια σπασμένο σε κομματάκια

Για τη σος

250 ml νερό

1 βανίλια

150 γρ. κακάο σε σκόνη

200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε σκέτα τα φουντούκια.

Αφήνουμε τη μαργαρίνη εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το αβγό και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα φουντούκια, τον χαλβά και τα μπισκότα και ανακατεύουμε προσεκτικά με κουτάλι. Καλύπτουμε με μεβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Το πατάμε καλά με ένα κουτάλι, το ισιώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μεμβράνη που περισσεύει. Έτσι, θα ξεφορμάρουμε πανεύκολα το γλυκό μας.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (άνετα ετοιμάζουμε το γλυκό και από την προηγούμενη).

Για τη σος, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το νερό με τη βανίλια και, ανακατεύοντας συνεχώς, ενσωματώνουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Όταν διαλυθούν τα σβολάκια, η σος είναι έτοιμη.

Ξεφορμάρουμε τον κορμό και τον σερβίρουμε με τη σος, σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Τα φουντούκια και τα μπισκότα κανέλας δεν μας περιορίζουν. Επιλέξτε όποιο μπισκότο ή ξηρό καρπό σάς αρέσει.

Επίσης...

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Ανάλαφρο Γλυκάκι Ψυγείου

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και ανάλαφρο γλυκάκι ψυγείου.

Καπουτσίνο σε Παγωμένες Φέτες με Σάλτσα από Σοκολάτα και Ρούμι

Αν αγαπάς τον καφέ, θα το λατρέψεις. Γίνεται πολύ εύκολα και παντρεύει σε ένα δροσερό, βελούδινο γλυκό τον καφέ και τη σοκολάτα.