Follow us

Η Μαγικότερη Πανακότα

ΜΑΓΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

Υλικά

325 γρ. κουβερτούρα

40 cl κρέμα γάλακτος

25 cl γάλα

6 κρόκους αβγών

2 κ.γλ. κορν φλάουρ

225 γρ. ζάχαρη

1½ κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Σπάμε τα 225 γρ. σοκολάτας σε πολύ μικρά κομματάκια.

Ζεσταίνουμε τα 20 cl της κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει.

Σε μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ή στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 3 κ.σ. καυτό νερό και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στρώνουμε 6 ατομικά φορμάκια (της κρέμας καραμελέ) μέχρι επάνω με μεμβράνη κουζίνας. Μοιράζουμε το μείγμα και το αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος που έμεινε και τρίβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα που περίσσεψε. Ξεφορμάρουμε κάθε πανακότα και τη στολίζουμε με μια ροζέτα σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Tip

H σοκολάτα τρίβεται πιο εύκολα στον τρίφτη αν την παγώσουμε προηγουμένως στο ψυγείο.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.