ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Brownies με Άρωμα από Καφέ

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΚΑΦΕ

Υλικά

2½ κ.σ. στιγμιαίο καφέ

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1/3 φλιτζ. τσαγιού κακάο σκόνη

1 φλιτζ. αλεύρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο με πολύ απαλό άρωμα

2 βανίλιες

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

Για το γλάσο μόκας

110 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1½ κ.σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνουμε ½ φλιτζ. νερό και διαλύουμε τον καφέ.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη τον καφέ, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι, το λάδι, τη βανίλια, το μπέικιν και τα αβγά.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε αυστηρά για 18', έτσι ώστε η καρδιά του μπράουνι να παραμείνει υγρή. Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο: Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τον καφέ και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Για να απλωθεί καλύτερα η επικάλυψη, αφήνουμε το μίγμα για 10' στο ψυγείο. Την απλώνουμε στο κρύο κέικ.

Tip

Αν το κρυώσετε στο ψυγείο, μοιάζει με τούρτα καφέ.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.