ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Μήλα και Κυδώνια

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά

Για τα φρούτα

3 κόκκινα τραγανά μήλα

2 κυδώνια

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

λίγη κανέλα σκόνη

1 βανίλια

Για το κέικ

200 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ. σπορέλαιο

1 βανίλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Καθαρίζουμε τα φρούτα και πριν τα τεμαχίσουμε αφαιρούμε το εσωτερικό σκληρό μέρος με τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μέτρια λεπτές φέτες, τα απλώνουμε σε ρηχό βουτυρωμένο ταψί και μοιράζουμε πάνω τους το βούτυρο σε κυβάκια.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα φρούτα ομοιόμορφα. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, να καψαλιστούν στις άκρες και να βγάλει το κυδώνι το ζελέ του. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βουτυρώνουμε ένα χαμηλό ταψάκι (το κέικ αυτό βγαίνει λεπτό σαν τάρτα).

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, τη βανίλια και το ξύσμα και τα ενσωματώνουμε.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν και με σπάτουλα με απαλές κινήσεις τα ενσωματώνουμε πολύ καλά στο μίγμα.

Στρώνουμε τα φρούτα στον πάτο του ταψιού και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα. Ψήνουμε για 35' στους 170°C.

Ξεφορμάρουμε το κέικ ανάποδα σε στρογγυλή πιατέλα.

Tip

Ένα από τα ελάχιστα κέικ που είναι νοστιμότερα ζεστά. Αν θέλουμε, βάζουμε μόνο μήλα ή μόνο κυδώνια, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και ξανθές σταφίδες.

Επίσης...

Μικρά Κέικ με Ξερά Σύκα

Η συνταγή για μικρά κέικ με ξερά σύκα.

Σιροπιαστό, Λαδερό Κέικ με Μέλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο σιροπιαστό λαδερό κέικ με μέλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Σταφιδόπιτα της Γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη παραδοσιακή σταφιδόπιτα.

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Αυγοφέτες Κέικ και Μαρμελάδα

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το κέικ που έμεινε και έχει ξεραθεί.

Muffin με Καλαμποκάλευρο, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Ένα αλμυρό κέικ/μάφιν που τρώγεται μόλις βγει από τον φούρνο, την ώρα που τα τυριά λιώνουν μαστιχωτά.

Εύκολα Muffin με Μπρόκολο και Καρότο

Μια εξαιρετική συνταγή για να κρύψεις τα λαχανικά από αυτούς που δεν τα αγαπούν.

Κέικ με Μανιτάρια, Προσούτο και Παρμεζάνα

Ένα κέικ που μοσχοβολά Μεσόγειο, γι' αυτό μην τσιγκουνευτείτε το θυμάρι.

Κέικ με Πολύχρωμες Πιπεριές, Ανθότυρο και Μαύρες Ελιές

Ένα κέικ που μυρίζει καλοκαίρι, γλυκοφάγωτο και ελαφρά πικάντικο, με γεύση που θυμίζει έντονα πίτσα αν προσθέσεις και λίγο λουκάνικο.

Κέικ με Μπλε Τυρί, Καρύδια και Αχλάδια

Ένα υπέροχο, φινετσάτο αλμυρό κέικ.