ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Πορτοκάλι και Κομματάκια Σοκολάτας

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

2 πορτοκάλια ακέρωτα, με τη φλούδα τους

120 γρ. σπορέλαιο

240 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

2 αβγά

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

2 βανίλιες

200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος σπασμένη σε μικρά κομματάκια

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

125 γρ. κουβερτούρα

1/3 φλιτζ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα του κέικ.

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε με τη φλούδα σε 6 κομμάτια το καθένα κι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού.

Μόλις πολτοποιηθούν, προσθέτουμε το λάδι και τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν ομογενοποιημένο πολτό.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να βγει αφράτο το κέικ. Στο τέλος, προσθέτουμε και τα κομματάκια της σοκολάτας και τα ενοποιούμε με απαλές κινήσεις.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Τσεκάρουμε τρυπώντας με μαχαίρι και όταν βγει καθαρό ξεφουρνίζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα βελούδινο μείγμα. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνουμε στο κέικ.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πορτοκάλια με 4 μανταρίνια.


Δες περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.