Follow us

Κέικ με Πορτοκάλι και Κομματάκια Σοκολάτας

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

2 πορτοκάλια ακέρωτα, με τη φλούδα τους

120 γρ. σπορέλαιο

240 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

2 αβγά

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

2 βανίλιες

200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος σπασμένη σε μικρά κομματάκια

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

125 γρ. κουβερτούρα

1/3 φλιτζ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα του κέικ.

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε με τη φλούδα σε 6 κομμάτια το καθένα κι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού.

Μόλις πολτοποιηθούν, προσθέτουμε το λάδι και τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν ομογενοποιημένο πολτό.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να βγει αφράτο το κέικ. Στο τέλος, προσθέτουμε και τα κομματάκια της σοκολάτας και τα ενοποιούμε με απαλές κινήσεις.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Τσεκάρουμε τρυπώντας με μαχαίρι και όταν βγει καθαρό ξεφουρνίζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα βελούδινο μείγμα. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνουμε στο κέικ.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πορτοκάλια με 4 μανταρίνια.


Δες περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.