ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιρόπι φράουλας

Σιρόπι φράουλας

Υλικά

Υλικά

1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή

1 1/2 φλ. τσ. νερό

3 φλ.τσ. ώριμες φράουλες σε κομματάκια*

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις φράουλες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25’ περίπου.

Βάζουμε το μείγμα σε λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μεταφέρουμε σε μπουκάλι ή βάζο.

Διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Στο έτοιμο σιρόπι μπορούμε να προσθέσουμε φύλλα μέντας ή δυόσμου.

*σημ.

με τον ίδιο τρόπο γίνεται και σιρόπι από κεράσια, ή άλλα κόκκινα φρούτα

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά