Follow us

Ντάμπλινγκς με γιαρμάδες

Ντάμπλινγκς με γιαρμάδες

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό

½ -¾ φλ. τυρί κότατζ

1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλ. γάλα

6 γιαρμάδες

Για γαρνιτούρα: ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα τριμμένα, βούτυρο λιωμένο.

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τους γιαρμάδες σε βραστό νερό για 2 λεπτά.

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα.

Βγάζουμε τα κουκούτσια, καθαρίζουμε το τραχύ μέρος από το εσωτερικό και τους κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Δουλεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη (ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο από ½ φλ.

γάλα).

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλ.

και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 10 εκ..

Τοποθετούμε επάνω σε κάθε κύκλο από ένα κομμάτι γιαρμά και το τυλίγουμε καλά με τη ζύμη.

Βρέχουμε τα χέρια μας και κυλάμε το ντάμπλινγκ ανάμεσά τους, για να γίνει λεία η επιφάνεια.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό (1 κοφτή κ.σ για κάθε 1 λίτρο νερό).

Τοποθετούμε τα ντάμπλινγκς ένα-ένα σε τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στο νερό.

Βράζουμε περίπου 8 -10 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια -τότε είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι, τα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά επάνω σε σκεύος με καυτό νερό.

Για να σερβίρουμε, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο.

Α.Τ

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.