X

Εκμέκ κανταΐφι με φρέσκο βούτυρο, πλούσια κρέμα και παγωτό μαστίχα με ροζ πιπέρι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για την κρέμα

750 ml γάλα

750 ml κρέμα γάλακτος

120 γρ. ζάχαρη

120 γρ. νισεστέ

1 τεμ. βανίλια φρέσκια

Για το κανταΐφι:

150 γρ. φύλλο κανταΐφι

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

½ λεμόνι

Για γαρνιτούρα:

Καραμελωμένα και τριμμένα φιλέ αμύγδαλα

60 γρ. παγωτό μαστίχα

Φλωρεντίνες (μπισκότα)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 -7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφαιρούμε την κανέλα.

Τοποθετούμε το κανταΐφι σε τσέρκι και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Το τοποθετούμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Όσο είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Κλείνουμε τη φωτιά και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και το νισεστέ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.Για να σερβίρουμε: βγάζουμε το κανταΐφι στο πιάτο και στρώνουμε δίπλα μια κουταλιά από καραμελωμένα και τριμμένα φιλέ αμύγδαλα.

Επάνω βάζουμε το παγωτό μαστίχα.*Η συνταγή είναι των consulting chef Ανδρέα Κλαυδιανού, chef de cuisine Χρήστου Γραικού, από το εστιατόριο Μαϊάμι.

Αφαιρούμε την κανέλα. Τοποθετούμε το κανταΐφι σε τσέρκι και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Το τοποθετούμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. Όσο είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την κρέμα γάλακτος. Κλείνουμε τη φωτιά και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και το νισεστέ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.Για να σερβίρουμε: βγάζουμε το κανταΐφι στο πιάτο και στρώνουμε δίπλα μια κουταλιά από καραμελωμένα και τριμμένα φιλέ αμύγδαλα. Επάνω βάζουμε το παγωτό μαστίχα.*Η συνταγή είναι των consulting chef Ανδρέα Κλαυδιανού, chef de cuisine Χρήστου Γραικού, από το εστιατόριο Μαϊάμι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.