Follow us

Χαλβάς καβουρδισμένος, κραμπλ από φιστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα και γλυκό περγαμόντο

Χαλβάς καβουρδισμένος, κραμπλ από φιστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα και γλυκό περγαμόντο

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τον χαλβά:

100 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

100 γρ. τυρί Γαής (ποντιακό)

3 σύκα αποξηραμένα

Για το σιρόπι:

300 γρ. ζάχαρη

400 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

Λίγο κάρδαμο (καρδάμωμο)

1 γαρύφαλλο

Για το κράμπλ σοκολάτας:

200 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κραμπλ σοκολάτας: σε μια λαδόκολλα σπάμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC για 3 λεπτά.

Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Τη σπάμε σε μικρότερα κομμάτια με ένα πιρούνι και τη βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 3 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει, τη θρυμματίζουμε και πάλι σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε στο ψυγείο για καλύτερη τραγανή υφή πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και αφαιρούμε τα μυρωδικά.

Ετοιμάζουμε τον χαλβά: σε μία ανοιχτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην καεί, με μια ξύλινη σπάτουλα.

Προσθέτουμε τα σύκα κομμένα και ψήνουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα ωραίο καστανό χρώμα.

Όταν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί Γαής τριμμένο ή ακόμη καλύτερα «μαδημένο».

Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε φόρμα ή του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

Αφού κρυώσει, το περνάμε από τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε με το κραμπλ σοκολάτας και το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.*Η συνταγή είναι του σεφ Σάκη Κάλφα, από το εστιατόριο Μαύρη Χήνα.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.