Follow us

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με μους από ελληνικό καφέ

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με μους από ελληνικό καφέ

Υλικά

Υλικά

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

Για το φύλλο:

4 φύλλα κρούστας (Βηρυτού)

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

5 γρ. κανέλα σκόνη

Για τα μπισκότα κανέλας:

1 κ. αλεύρι

250 ml μέλι

250 ml νερό

250 ml σπορέλαιο

150 γρ. ζάχαρη

25 γρ. μπέικινγκ πάουντερ

30 γρ. κανέλα σκόνη

2 βανίλιες

Για τη μους ελληνικού καφέ:

550 ml νερό

120 ml ελληνικό καφέ

8 γρ. αγάρ-αγάρ

100 γρ. ζάχαρη

100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.Ετοιμάζουμε τα φύλλα: παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε καλά με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη και κανέλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ενώνοντας 4 φορές από 4 φύλλα.

Τα κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12-15 λεπτά.Ετοιμάζουμε τα μπισκότα κανέλας: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχέδιο που επιθυμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για 10-12 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη μους ελληνικού καφέ: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση.

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να σφίξει εντελώς.

Έπειτα, το βάζουμε σε ένα multi και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη μους.*Η συνταγή είναι του σεφ Δημήτρη Αγόρατζη, από το εστιατόριο Γλυκάνισος.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.Ετοιμάζουμε τα φύλλα: παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε καλά με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη και κανέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ενώνοντας 4 φορές από 4 φύλλα. Τα κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12-15 λεπτά.Ετοιμάζουμε τα μπισκότα κανέλας: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχέδιο που επιθυμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για 10-12 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη μους ελληνικού καφέ: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να σφίξει εντελώς. Έπειτα, το βάζουμε σε ένα multi και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη μους.*Η συνταγή είναι του σεφ Δημήτρη Αγόρατζη, από το εστιατόριο Γλυκάνισος.