Follow us

Μπάρες με σοκολάτα, αμύγδαλα και σταφίδες

Μπάρες με σοκολάτα, αμύγδαλα και σταφίδες

Υλικά

Yλικά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ φλ. νιφάδες βρώμης

¾ φλ. ξυσμένη κουβερτούρα

¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

2 αβγά

1 δόση βανιλίνη

1 φλ. μέλι

½ φλ. αμύγδαλα με τη φλούδα χοντοκομμένα

½ φλ. σταφίδες

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Κρατάμε στην άκρη ένα φλ.

από το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη βρώμη, τη σοκολάτα, τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά, τη βανιλίνη, το ελαιόλαδο και το μέλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε τη βάση ενός ρηχού ορθογώνιου ταψιού περίπου 18Χ25 εκ.

με λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ύψος 2 εκ.

Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και ξεκολλάμε τις μπάρες από το χαρτί.

Τις διατηρούμε μέχρι και μια εβδομάδα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.A.T.